رفتن به نوشته‌ها

حضور شهریار شهیر برزگر به‌عنوان راه بلد اقتصادی در برنامه ایستگاه ۹۸ رادیو اقتصاد

خلاصه ای از برنامه رادیویی شهریار شهیر: کووید ۱۹ بسیاری از روش‌های غلط اقتصادی ما را اصلاح کرد/ دنیا عوض شده ولی ما همچنان عوض نشده‌ایم/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای همان اقتصاد مقاومتی است/ مشکلات اقتصادی‌مان را جدی بگیریم.

راه بلد اقتصادی این قسمت از برنامه ایستگاه ۹۸ با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا و اضافه‌شدن بیماری کووید ۱۹ به این بحران تأکید داشت: «در حال حاضر کشور ما در یک جنگ اقتصادی با غول‌های بزرگ اقتصادی جهان در حال مبارزه است و این نکته را باید توجه داشته باشیم که در یک جنگ هیچ‌وقت زمان کافی نداریم و اصطلاحاً در جنگ اقتصادی وقت نیست و به‌سرعت باید به ایده‌های خود جامع عمل بپوشانیم و کمترین اتلاف وقت را داشته باشیم.

یکی از ایرادهای بزرگی که سبب شده ما در این جنگ نابرابر اقتصادی با بزرگان اقتصاد جهان مغلوب باشیم، پایبندی به روشی غلط در دنیای کسب و کارهایمان است. ما باید قبول کنیم در قرن حاضر و در سال ۲۰۲۱ دیگر تفکرات سنتی و اجرای روش‌های سنتی در بازار کسب‌وکار جوابگو نیست. متأسفانه باید بگویم دنیا عوض شده ولی ما همچنان عوض نشده‌ایم. به طور مثال حضور بیماری کووید ۱۹ در جهان و علی‌الخصوص کشور ما سبب شد شیوه زندگی بسیاری از ما ایرانی‌ها تغییر کند و با دنیای تکنولوژی تنگاتنگ‌تر رفاقت کنیم. در همین دوره یک‌ساله‌ی حضور این بیماری در ایران بسیاری از کسب‌وکارهای داخلی با تحول در شیوه کاری‌شان از سنتی به مدرنیته موفقیت‌هایی را کسب کرده‌اند که به گفته خودشان در بازه زمانی طولانی‌تر آن نتوانسته بودند به آن دست یابند. ما باید برای حضور موفق‌تر در تجارت جهانی همسو با تکنولوژی و علم دنیا پیش برویم و در عمل از روش‌های سنتی دست برداشته و به‌سوی دنیای مدرن کسب‌وکار حرکت کنیم.»

حضور شهریار شهیر برزگر در رادیو اقتصاد

شهریار شهیر در ادامه به نقش مشاوره در کسب‌وکار اشاره داشت و گفت: همان‌طور که برای درمان بیماری به متخصص و مشاور مراجعه می‌کنیم، در حوزه کسب‌وکار نیز باید با مشاورهای با تجربه و فریلنسرهای مخصوص هر کسب‌وکار برای موفقیت در حوزه کاری خود گفتگو کنیم. نویسنده اولین کتاب استانداردسازی صنعت فرانچایز در ایران اضافه کرد: در ایران تولیدکننده‌های خبره و بزرگی داریم که می‌توانند چرخه اقتصادی کشور را به سمت جلو حرکت دهند، ولی متأسفانه به دلیل نبود زیر ساخت‌های مناسب از جمله توجه به موضوع خدمات، اکثراً با مشکلات عدیده مواجه شده و در نیمه راه از ادامه کار دست برداشته‌اند. باید به این نکته توجه داشته باشیم که تولید و خدمات دو مکمل وابسته قوی به هم هستند که متأسفانه ما در بحث خدمات آن بسیار، بسیار ضعیف هستیم. مهندس برزگر در ادامه گفتگو در خصوص اولین قدم شروع یک کسب‌وکار گفت: در ابتدای راه برای تأسیس یک کسب‌وکار موفق و پابرجا، در کنار گفتگو با افراد خبره و موفق آن حوزه، می‌بایست با استفاده از طرح مطالعات امکان‌سنجی یا اصطلاحاً feasibility study برنامه‌ریزی مدونی را برای کسب‌وکار خود شکل دهیم. در کنار آن استفاده از سیستم‌های بروز جهان برای هدفمند کردن کسب‌وکار مانند کامفار ۳ به‌راحتی می‌تواند یک نقشه راه روشن و شفاف را از حال و آینده برای شما تصویر کند. هیچ‌وقت استانداردسازی و تهیه چک‌لیست برای حوزه فعالیتتان را فراموش نکنید و به این موضوع توجه داشته باشید که بزرگ‌ترین دلایل شکست در کسب‌وکار نداشتن اطلاعات کافی در خصوص آن است و یکی از بارزترین نکات برای موفقیت در حوزه کاری‌تان، خروج از دنیای سنتی و ورود به جهان مدرن حرفهٔ کاری است.

در ادامه این برنامه این استاد کارآفرینی درباره موضوع خدمات اضافه کرد: همان‌طور که در قبل هم اشاره کردم، تولید و خدمات با هم‌معنی پیدا می‌کنند و خدمت به‌خودی‌خود یک صنعت به شمار می‌رود. به طور مثال شما باید بدانید در صنعت پوشاک و لوازم‌آرایش در هر فصل چطور باید تبلیغ کنید و یا چگونه رنگ‌بندی و چیدمان فضای فروشگاه آنلاین و حضوری خود را چینش کنید تا برای مشتری جذاب باشد. جان کلام من این است که ما باید به سمت فرهنگ‌سازی برای صنعت خدمات پیش برویم. مدیرعامل اولین مرکز تخصصی فرانچایز حوزه زیبایی آقایان در ایران درباره موفقیت در کسب‌وکار افزود: برای موفقیت در کسب‌وکار باید به چند نکته اساسی در ابتدای راه توجه داشته باشیم. اول اینکه یک مدل ذهنی از آن داشته باشیم و به‌صورت آکادمیک و به شیوه استاندارد آن را پیاده‌سازی کنیم و از همه مهم‌تر قبل از شروع کسب و کارمان درباره آن اطلاعات کسب کنیم و با فریلنسرهای مرتبط به گفتگو بپردازیم.

شهریار شهیر برزگر در پایان این برنامه با اشاره به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و همسو بودن این روش با بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: ما یک خلأ در بخش جهت‌دهی به سرمایه‌های خرد در کشور داریم. به طور مثال اغلب سرمایه‌های خرد کشور به دلیل عدم آگاهی مردم و یا نظرات غیرکارشناسی برخی، به سمت بازارهایی مانند خودرو، ساختمان، ارز و غیره رفته است درحالی‌که این سرمایه‌های خرد با یک اطلاع‌رسانی و مدیریت درست می‌توانست با تشکیل یک شرکت مادر از طریق سرمایه‌های بزرگ‌تر، تبدیل به کسب‌وکارهای زنجیره‌ای شود که منجر به اشتغال‌زایی برای تعداد زیادی از جوانان کشور گردد.

منتشر شده در رسانه‌ها

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ می باشد.